torsdag den 30. september 2010

Frakke til Wilma...

Første udkast til en efterårs/vinterfrakke. Lys denim foret med blandt andet fleece. Ballonærmer og let rynk midt bag (det kan vist ikke ses på billedet). Endnu engang kommer min seneste besættelse med tittekanter til udtryk. Spidshætte og træ på ryggen - sådan skal en groovy jakke jo være :-).



mandag den 27. september 2010

Den ultimative 60er kjole....

Så bli'r det vist ikke meget mere mod-60er-agtigt end denne :-) Sort/hvid twill kjole med røde detaljer til min søde veninde Mettes (som forøvrigt har fødselsdag idag, tillykke min ven) lige så søde datter Victoria.

I want one!!! Ja, jeg vil!! Så mangler jeg bare lige de hvide lak plateau støvler...so Austin Powers. Jeg kunne også lave en rød udgave - og vupti, så var den nye tennis-nationaldragt til kvinder hjemme :-)



lørdag den 25. september 2010

Årets advendtsstage!

Den her stage fra Rice må jeg bare eje til julebordet - lige noget for en groovy mama som mig :-)


torsdag den 23. september 2010

Lidt a la Ulla :-)

Min søster spurgte for nyligt, om jeg kunne, ville, gad sy øreklaphatte til hendes afkom. Det glemte jeg igen - tsk tsk - indtil Die Fantastische Ulla forleden fyldte sin butik med de mest fantastiske huer. Tjek dem, hvis ikke allerede I har gjort det (tvivler faktisk på at der er flere tilbage, men mon ikke Ulla fylder hylder igen?).

Igår aftes greb jeg Gynther (fnis) og syede min første klappe-klappe-ører hue. Lilla og gul - aber natürlich - fristes man til at sige. Wilma har fået lov at prøvekøre den i børnehaven idag ( - djiiiisøs, den stakkel kommer sgu da hjem med hårdkogte ører). Slem mor, slem mor!! Den er i det største til hende (men, så kommer der i det mindste lidt ventilation til de stakkels ører). Forhåbentlig passer huen til søsters ældstebarn (hvis altså hun gider ha' sådan en ...så skal den sælges til hende som en 'vinter-skøjteprinsesse-pas på smukt hår og yndige ører-hue', tror jeg :-)

Men, under alle omstændigheder, så skal Wilma og hendes brødre 'tivertifal' ha' sådan nogle lignende huer.

Hey, jeg får da vist sneget oversize knapper og pipingbånd ind alle steder lige fortiden.

 Så fik hegnspælen sig også lige en øreklap. Sikken en heldig kæp, hva? Håber den vil dele med kusine Frida!

Søde, bløde Fætter Artur med huehat :-)

onsdag den 22. september 2010

Groovy Giveaway...

...Kom, lad os fejre mig med en giveaway :-).

Jeg har snart fødselsdag - eller, i hvert tilfælde om nogle uger. Min ældste datter har lige haft, min ældste søn har næste lørdag - og min mand har så søndagen efter den lørdag. Min fødselsdag kommer 14 dage senere...jo, vi er gået ind i årets 'Store Fødselsdagsperiode' (for ikke nok med at 2/3 dele af vores familie har fødselsdag inden for en måned, så har jeg også niecer og en nevø med fødselsdag lige omkring nu).

Min dejlige, unge mand bli'r 30, jeg selv, tja - jeg bli'r 27 for 9. gang. Hold kæft du er gift med en gammel krage, Ronni. Snart 35!!! (Ikke at man kan se det - blev der sagt). Godt gaflet, ik' piger :-)

Nå, det var den giveaway/konkurrence vi kom fra. Den 19. oktober, undertegnedes halvrunde dag, udtrækkes den forhåbentlig glade og taknemmelige vinder, som får æren af at vælge mellem følgende:

  1. En groovy børneanorak til dreng eller pige. Laves i str. 2-5
  2. En nederdel til en groovy mama
  3. En bunke stof - retro og nyere (meget mere end billedet her viser.
Du kan smide op til 3 lodder i puljen. 1 lod for kommentar, 2 lodder hvis du kommenterer og er/bliver fast læser og 3 lodder hvis du derudover også linker fra din blog, hjemmeside, facebook you name it. Billederne her er blot ment som inspirationskilde - hvis du vælger anorakken eller nederdelen finder vi sammen ud af, hvordan den skal se ud :-)

....og det et ikke et krav, at du er bosiddende i Danmark for at deltage :-)

God fornøjelse og til snart lykke til mig og mine :-)

tirsdag den 21. september 2010

Den lille sorte....med et twist!

Decisions, decisions...

Jeg er sjældent vægelsindet når det kommer til mine kreationer, men denne her sag i sort og hvid twill krævede et par overvejelser. Egentlig var jeg ganske godt tilfreds, da den sorte kjole med rød tittekant var færdig - men den manglede lige det sidste je ne sais quoi....som så i dette tilælde endte med at være et par knapper og et træ!

Skøn med en pink (eller orange) tee. Det er en kort 60er model i str. ca. 4 - og så er den til salg :-) Kontakt mig, hvis du må eje den.

søndag den 19. september 2010

Retro stof til salg.

For silvan da jeg tynder ud....med blødende hjerte. Min mand påstår hårdnakket at jeg har for meget stof. There is no such thing - I know, men, jeg må nok erkende, at der på ingen måder kan proppes mere ind på hylderne. Øh, det kan ikke være på hylderne, frue - siger min mand. Jow da, der er ingen regler om at det ikke må presses i spænd og hænge ud over kanterne - så længe det bli'r der - ikke sandt?!
Jeg har klippet og sorteret lidt - og har netop lagt stak på trendsales.


lørdag den 18. september 2010

Børnetøjsbazar i Århus.

Weekenden 23. og 24. oktober 2010 (sidste weekend i skolernes efterårsferie) afholdes bazar i Nrgi Park/Århus Stadion. Jeg har på fornemmelsen, at det bli'r et rent Slaraffenland af lækkerier til mor og barn. Ses vi?

fredag den 17. september 2010

Fløjl til salg

Oprydning og udtynding i beholdningen! Jeg har dette skønne musegrå, lækre, bløde jernbanefløjl liggende, som jeg bare ikke får brugt, synd og skam. (Jeg har haft planer om at lilla-farve det, men jeg ved, at jeg aldrig får det gjort.) Nogen, der vil overtage det? Jeg har 2 stykker a 160 cm i længde og 150 cm bredde - sælges for kr. 100 + porto pr. stk.

tirsdag den 14. september 2010

Verdens heldigste Mor....

Jeg er super-priviligeret. I præcis 12 år har jeg haft æren af at være mor til Verdens Dejligste Luna. Tænk sig at knapt 3 kg lillebitte baby på 12 år kan udvikle sig til knapt 160 cm stor, lækker Luna-mus :-)

Rundstykker kl. 6.30, brunsvigeren (med dobbelt remonce, naturligvis) med i cykelkurven, barnepige-veninde klar med kage efter skole, mor klar med hjemmelavede burgere kl. 17.15, bowling med far, mor, barnepige-veninde og 3 søskende kl. 18, hjem til kage og saft efterfølgende....det er sgu hårdt at blive 12!!!

Luna har haft en skøn fødselsdag (tror jeg da nok?!) - og fik lige hvad hun ønskede sig (tror jeg da nok?!)...en ny touch-mobil samt en 'bling-bling-flagermus-kjole 'som jeg bare ønsker mig helt vildt til min fødselsdag mor, men du kan sikkert ikke nå at sy sådan en vel, mor, vel mor, vel?' Jow, det kunne moren godt, for faren og Lunaen var på kano-tur med Lunaens klasse hele lørdag, så moren nåede det lige på falderebet. (Rent faktisk var moren ret produktiv i weekenden, for udover flagermusen, nåede hun også denne kjole samt bukser til lillesøsteren).

(Flagermus-paillet kjolen er lavet efter et stof2000 mønster - meget, meget nemt at gå til.)

Et kæmpe tillykke til dig, min søde, smukke, dejlige Luna. Jeg elsker dig.


Rino-inspireret kjole.

Jeg har længe beundret, sukket efter og savlet over Rinos fantastiske kjole-kreationer. Der står Rino-kjole øverst på min ønskeliste. Efter at have lavet et par 'Hviske-kjoler', fik jeg lyst til at lave en kjole, der minder lidt derom - dog med lidt mere lyd på - og i Mor-størrelse. Og så var det jeg kom i tanke om Rinos skønne Præstekrave-kjoler. Her er så mit første forsøg udi en groovy krave-kjole-med-lidt-mere-lyd - og det blir så afgjort ikke den sidste. Jeg har dog et par ting der skal ændres ved næste udgave. Tak til Rino for inspirationen - du er og blir The Kjole-Kreativista :-)

tirsdag den 7. september 2010

Robot-boy!

Jeg har lige syet denne 70er inspirerede skjorte med flipper til Bertram. Han har en skjorte fra Moonkids med Transformers på - og vi må erkende det, den er altså bare ved at være i det mindste (og har nok egentlig været i det mindste længe - men Bertram elsker bare den skjorte.) Jeg tænkte, at jeg ville forsøge at vinde ham med en robot-skjorte. Utopi. Nok er han begejstret for robotterne - men den er jo rød, mor!!!! Jeg vidste det, jeg vidste det, jeg vidste det. Jeg kan sgutte prakke en rød skjorte på Bertram, på Albert, jo - men ikke på Bertram. Dumkopf, Trine - tænk dig om! Jeg har dog ikke helt kapituleret endnu; imorgen forsøger jeg at snige den på ham - så må vi se, om Bertram og Robotterne kan enes - ellers må den videre til en lille dreng, der enten elsker rød eller ikke har den fjerneste mening om tøj!! Hrmpf!!

torsdag den 2. september 2010

Pimp My Blog!!!

Som I forhåbentlig har bemærket, har min blog fået en make-over. Jeg kan dog ikke ta' æren for ansigtsløftet, denne tilfalder helt og aldeles den dygtige Marie Marolle. Jeg havde set de mirakler, hun havde udrettet hos Rakel - og tænkte at jeg ville unde mig selv at blive pimpet. I hvert tilfælde cyper-pimpet. Jeg er helt pjattet med resultatet. Masser af fest og farver - nøjagtig som Mama her bedst kan li' det. Et kæmpe tak til Marie. Ta' et kig ind på hendes skønne blog :-)