torsdag den 29. november 2012

Pudder

Den havde jeg sgu ikke lige set komme. Mig som fru Fesen i en pudderfarvet mini. Men, man har et standpunkt til man ta'r et nyt - og pastellerne og jeg er ved at finde hinanden. Modellen er rigtig sød, synes jeg - meget enkel med lidt rynk og lidt raglan. Simplicity 3835. Jeg har selv komponeret lommerne i siden. Her kan du se, hvordan jeg griber sådan nogle side lommer an. (Det er vist ikke synligt på billederne, men de indvendige lommer er sennepsfarvede. En fin lille kontrast til pudderfarven.) Kjolen er let taljeret og har indsnit bag, som gør, at den får lidt facon.

Stoffet er bambustwill fra Stof og Stil. Det har et fint fald og en knapt så fin tendens til at krølle.

Modellen her er jeg så afgjort ikke færdig med.






mandag den 19. november 2012

Blandede bolcher til salg.

Så har jeg ryddet lidt op i mit og Wilmas skabe - og det, vi er vokset fra mm. smides nu til salg. Klik ind på 'Shop' og se mere. Her en lille teaser. Send mig en mail, hvis noget frister.



søndag den 18. november 2012

Burda Kjole

Undertegnede har fået endnu en ny kjole. En sennepsfarvet sag syet efter et mønster fra Burda 09/2012. Virkelig en nem kjole at sy - den er så afgjort begyndervenlig. Kjolen har meget lange indsnit, der går fra talje til bryst, hvilket gi'r en rigtig fin pasform. Kjolen lukkes med en usynlig lynlås bag - men rent faktisk kan lynlåsen godt undværes. Jeg kan i hvert tilfælde sagtens i- og afklæde mig kjolen uden at lyne ned. Denne her er syet af viscose, men den vil så afgjort gøre sig mindst lige så godt i almindelig bomuldsstof med lidt mere hold eller måske en kraftig jersey?!

Tysk kjole i sød fransk sennep tilsat lidt vildt - me like.
 


 


Mini-Me:



En af de nærmeste dage vil jeg muligvis sætte et par af mine kjoler til salg, som jeg desværre ikke får  brugt nok. Ah, byrden ved at være næsten selvforsynende indenfor kjoler...


lørdag den 17. november 2012

torsdag den 15. november 2012

Giveaway - Paperbag Skirt

En lynhurtig giveaway. Den ternede grå nederdel, jeg forleden syede ifm min tutorial, er lige i det mindste til Wilma. Rimelig meget i det mindste. Nederdelen svarer nok sådan ca. til en str. 104. Kunne dit afkom bruge sådan en lille sag, så smid en kommentar herunder. Jeg trækker en vinder imorgen.

I'm offering this little skirt in a super fast giveaway. It's to small for my Wilma and will probably fit a 4 year old. All entries are welcome. I will find a winner tomorrow

/Trine



tirsdag den 13. november 2012

Easy Peasy Paperbag Skirt DIY

Jeg har fået flere henvendelser ang. min paperbag nederdel, så her kommer en lille tutorial. Tag udgangspunkt i denne tutorial.



Den ternede nederdel her er uden lommer aller andre finesser. Jeg har brugt et enkelt rektangulært stykke stof med en bredde på ca. 110 cm. Hvis man ønsker mere fylde til nederdelen, så stofstykket være bredere. Ønsker man lommer i nederdelen, klippes 2 rektangulære stykker stof, så man kan sætte lommer i siderne. Se evt. denne tutorial.

Find ud af, hvor lang du ønsker nederdelen. Læg 6 cm. til øverste kant - det er denne, der skal udgøre selve 'papirsposeåbningen'. Du skal også huske at tilføje lidt ekstra forneden til oplægning. Hvis du vil lave en afslutning med kantbånd, som jeg her har gjort, er det ikke nødvendigt med ekstra sømrum forneden.



Sy nederdelen sammen ved sidesømmen. Overlock/zigzag sømrummet i siden samt den øverste kant hele vejen rundt. Buk sømrummet på de 6 cm. om på vrangsiden og sy fast så tæt på den overlockede kant som muligt. Lad en åbning stå - du skal senere trækken en elastik igennem her.

Vælg den elastik, du vil have i nederdelen. Jeg har her brugt elastik med en bredde på 1 cm. For at lave en løbegang til elastikken syes nu endnu en stikning længere oppe end den stikning, du netop har syet. Da min elastik er 1 cm. bred, har jeg syet min nye stikning ca. 1,2 cm længere oppe end den første. Denne stikning syes hele vejen rundt uden åbning. Træk nu elastik igennem den løbegang, du har lavet. Slutteligt lukkes den lille åbning i første stikning.

Afslut nederste kant ved oplægning eller som her kantbånd.
 Et voila:


Med lommer og pynt

Med bindebånd og lommer

søndag den 11. november 2012

En kjole og en vinder....

Lucky number 4. Ja, det er lykketallet i denne ombæring og dermed vinderen af det fantastiske Sunki e-mønster fra Figgy's Patterns. Gitte med bloggen 'Gittes Nørklerier' kan snart få lov at nørkle sig gennem den fantastiske kjole. Smider du mig en mail, Gitte - så skal jeg nok sørge for, at du snarest får din gevinst. Tak fordi I gad lege med.

Og nu til kjole-delen. Knapt så prætentiøs som den kjole, jeg igår præsenterede - men absolut lige så lækker...omend mere casual lækker. Og nemmere at trække vejret i. Det flyvske stof har jeg tidligere fremvist i form af Wilmas Birdshit Birdshirt. Resten blev altså til en Trine-kjole. Jeg var så pjattet med Wilmas sennepsgule nederdele til blusen, så jeg valgte at lade min kjole få et sjat sennep på skuldrene.

Jeg har brugt et mønster fra Alt Om Håndarbejdes Symagasin 02/2011 - med nogle justeringer hist og pist. Min vurdering er, at mønstret er meget stort i størrelsen, så jeg kunne sagtens taget en mindre str.


Jeg har vist fortjent et par nye støvler....




lørdag den 10. november 2012

Butterick 5813 - The Bond Babe Dress

Daniel? Nah - too short! Pierce? Nope - too Pierce! Sean my dear, call me! I'll be your Bond Babe anytime!! Prætentiøst - tjo, måske....men er det ikke på tide, at vi får en Bond-pige, der er tættere på de 40 end de 20 (eller 30), har draperede lår, appelsinhud og bruger en str. 42 i tøj?? Nå, ikke....well, anyway så er kjolen klar, hvis de skulle ringe!!

Mit seneste skrud. En smaragdgrøn duchess satin kjole syet efter et genoptrykt mønster oprindeligt udgivet i 1950erne. Butterick 5813. Den er fandme pæn, den er! Og jeg kan næsten trække vejret i den....

Nu mangler jeg bare en anledning. Nogen, inviter mig til et cocktailparty (af den slags, hvor man hverken indtager føde eller sidder ned, tak)!

 





søndag den 4. november 2012

Sunki Dress & Giveaway

Wilma har igen fået ny kjole. Igen igen igen. En sennepsfarvet Sunki kjole. Mønstret er fra Figgy's Patterns.

Shelly, som kvinden bag Figgy's hedder, designer de mest stilfulde og lækre mønstre - virkelig øjenguf!! Og den søde dame har været så venlig at donere et stk. Sunki e-mønster til en af mine heldige læsere. Mønstret bli'r sendt til vinderens mailadresse som en PDF-fil, så kan du selv printe ud derhjemme. Easy Peasy.

Stoffet til Wilmas kjole har jeg fundet her

Alt hvad du skal gøre er at efterlade en kommentar herunder, så er du med i konkurrencen om et Figgy mønster. Jeg trækker en vinder næste søndag d. 11. november 2012








Sylvanian Families

Mange har nok allerede kendskab til de nuttede Sylvanian Families. Især Familien Chokoladekanin har i maaaaange år hittet - og ikke uden grund....chokoladekanin - man får da næsten lyst til at ta' en bid! Sylvanian Families tæller efterhånden 13 forskellige dyrefamilier - den ene kærere end den anden. Langhårede perserkatte, valnøddeegern og senest hvidemus og kænguruer. Mon ikke nogle af disse nok skal få et lille Wilma-hjerte til at smelte denne jul? Inde på www.sylvanian.nu kan du og ungerne lære mere om Familierne.

 


Indlægget er sponseret - det er begejstringen ikke.