fredag den 28. juni 2013

8. klasse over and out!

Sådan så Luna ud, da hun imorges drog i 8. klasse for sidste gang iført ny hi-low jersey kjole og nyt dip-dye hår. Beklager at jeg er gået i selvsving - men de her vinder-kjoler er altså bare så nemme at sy og så skønne at bære. Stoffet er en mørkegrå jersey fra Stofdillen.

Slut prut med 8. Så er det 9. klasse, eksamen og stillingtagen til fremtiden, der står på skemaet næste år! Synes lige jeg har været der...





Jeg har syet endnu en af slagsen i noget tie-dye-agtigt jersey stof. Str. er ca. S/M og den er til salg for den nette sum af 300 + porto. Den halvvisne blomst ved siden af skal ikke koste ektra.




onsdag den 26. juni 2013

De Onde Mødre & En Furby vinder.

Det er nu bare 'Den Onde Mor'. Mig.

Wilma er netop nu til afslutningsfest i børnehaven. En fest for alle de kommende skolebørn - uden forældre! Og nu bli'r det ondt. Inden hun drog afsted skulle hun lige teste kjolen her. Jeg havde egentlig sat kjolen til salg i den tro, at den var for stor til Wilma - men næh, den passer jo fint. Den er ovenikøbet så rummelig, at man skal være overordentlig omhyggelig for at komme til at lyne sit barns rygkød fast i lynlåsen, hvilket jeg så alligevel præsterede. Eller, det var bare et lille niv, men de fleste ved vist hvor helvedes ondt det kan gøre!! Trøste, trøste, puste, kramme, kysse...og så lige en tur i haven til trampolinen. Det var først her efterfølgende ved billedredigeringen, at jeg så den lille, stædige tåre, der er vandret ned over hendes kind. Lorte-mor. Godt at man kan få lov at komme i børnehave sådan en onsdag aften og blive passet ordentligt på!







Og så til vinderen af Furby:

Et stort tillykke til Bedste AKA Randi bag BedstesBlog. Hvis du sender mig en mail med navn og adresse, Randi - så er pelsdyret snart på vej til dig og dine børnebørn.





mandag den 24. juni 2013

JEG VANDT / I WON!!!

OG JA, JEG RÅBER!!!!

Jeg kan slet ikke få armene ned. Tidligere på dagen fik jeg den glædelige nyhed, at jeg er den heldige vinder af Stof2000's landsdækkende designkonkurrence. Præmien - denne lækre sag:



Jeg er simpelthen så glad og stolt. Og en ny symaskine er så afgjort tiltrængt. Den er syet op, den gamle - ganske enkelt!

Jeg deltog med denne kjole tutorial.



Og muligvis bli'r modellen en del af Stof2000's mønster sortiment.

Tillykke til mig, siger jeg bare!

Earlier today I got the wonderful news that I'm the lucky winner of Stof2000's (a Danish fabric/pattern store) national design competion. The prize - a new Husqvarna sewing machine. I'm so happy, proud and overwhelmed.

Beeing me is great!!

torsdag den 20. juni 2013

Må jeg byde på en Furby?

'Ka' far godt tåle den selvom den har pels'?

Wilma har fået det kæledyr, hun så længe har sukket efter.

Vi bor i et røgfrit, husdyrfrit og gulvtæppefrit hjem (med masser af støv!). Min mand og til dels børn er allergikere, så pels er no-go. (Og hvor er det befriende bare at kunne skyde skylden på faren - hundehvalp, nej, desværre, det kan far ikke tåle...). Det er noget de kan forholde sig til, og jeg slipper for fordi mor ikke gider husdyr, bum!

Men, så kom Furby! Og Wilma er solgt. Hendes helt eget pelsede husdyr, som tilmed kan snakke furbish og engelsk samt lave nuttede øjne. Kattekillinger er so 2012!

Furby kom første gang på markedet i slutningen af 1990'erne. Jeg husker tydeligt landeplagen, og ældstebarnet her fik da også en af slagsen dengang. Men, jeg skal denondtenlyn'me love for at der er sket noget siden da. Kræet er nu blandt andet udstyret med LCD skærme som øjne, som hele tiden udtrykker dens følelser. Den synger og danser - og kræver mad! Og den kan telefon-fodres. Man kan hente en gratis app til Android, iPhone, iPad mv og virtuelt fodre menneskets nye bedste ven. Den sover også indimellem. Thank God. For den er godt nok, hmmm, opmærksomhedskrævende på en meget insisterende måde indimellem. Så har jeg ikke sagt for meget.

Men, uden tvivl, Wilma og hendes søskende elsker den, og jeg elsker dem! (Og så får jeg associationer til Gremlins, når jeg ser den - gad vide hvad der sker, hvis jeg smider vand på den?!)









På www.furby.com kan man desuden spille med den lille lodne fætter og lave andet spas.

Nu kan en af mine dejlige læsere få lov at adoptere Voodoo, som denne lilla skønhed hedder.

Læg en lille hilsen herunder, og du er med i konkurrencen, som slutter om en lille uge - onsdag d. 26. juni. (En dato, som de fleste rigtig voksne danske fodboldelskere kan huske!!)








onsdag den 19. juni 2013

tirsdag den 18. juni 2013

Albert & Chris

Yndlings-Albert i yndlings-bukser. Chris fra Stof2000. Pfaff'en burde efterhånden kunne sy denne model uden hjælp! Albert er 9 år og 8 mdr. og ca. 152 cm høj. Jeg har syet str. 10 år til ham, som jeg har forlænget lidt i benene og smallet lidt i siderne. Sennepsfarvet piping ved lommerne.

Stoffet er en halvkraftig blå-grå pique fra Stofdillen. Egentlig er det den slags stof, man bruger til polo shirts, men det egner sig også fortræffeligt til en blød sommerbuks, som det ses.

A new pair of comfy sweatpants for Albert. His favorite kind of clothes.












mandag den 10. juni 2013

Lækker BH til kjoler og toppe med dyb ryg - DIY

Vi har leget lidt med en af Lunas BH'er. Klippet lås og stropper af bag og erstattet disse med 3 elastikker. Lækker til en sommerbrun ryg. Sommerbrun og dellefri. En BH er denne slags er altså pænest hvis man ikke har røv på ryggen. Jeg taler af erfaring!!

Jeg kan ikke tage æren for ideen. Den kommer herfra.

Cute bra for Luna. Wish I could wear such a bra/dress!! You can find a tutorial here.



torsdag den 6. juni 2013

'Den Nemme' i jersey udgave

En kjole, der kan syes på under 2 timer - det må være en yndlings af slagsen. Denne gang i en lækker petrolfarvet viscose/lycra jersey fra Stofdillen.com til 30,- pr meter - jeg genta'r 30,- meteren....og der er masser andre lækkerier at komme efter. Rikke, som driver Stofdillen, var en af mine helt store inspirationskilder, da jeg kastede mig udi syningens kunst for år tilbage. Udover at lokke med stoffer, er hun hovedet bag mærket Lilleluna.dk, som i særdeleshed nok er kendt for de skønne baggy bukser med rib i livet.

Easy peasy jersey dress for me. Who doesn't love a dress that can be sewn in 2 hours - cutting and seam ripping included?!



tirsdag den 4. juni 2013

Simpl(icit)y the Best

Hvis jeg skulle strande på en øde ø - med indlagt strøm, symaskiner, stoflagre etc. - og kun måtte medbringe 1 snitmønster, så ville dette vinde. Simplicity 2591. Simply the best. Ingen over - ingen helt ved siden af. Det er synd og skam, at mønstret er udgået og dermed så godt som umuligt at få fat i. Jeg har ledt efter et mønster, som kunne komme i nærheden af, og jeg vil sige, at det her lugter lidt af sølvmedalje, men det er ikke helt i samme liga. Også selvom sølvmedaljen faktisk er nemmere at tilpasse min kropsbygning. Simplicity 2591 er IKKE skabt til høje piger - i hvert tilfælde ikke os med en relativt lang overkrop. For at få dette mønster til at passe til mig, er jeg nødt til at flytte indsnittene ved brystet og forlænge selve overdelen. Der er sølvet - Simplicity 1652 - lidt nemmere at arbejde med imo.

Jeg kunne selvfølgelig også bare få løftet mine bryster....lidt....(det var for sjov, husbond - not going to happen!)

Denne er til min kusine. Nu håber jeg inderligt, at den passer hende...

My favorite dress pattern ever - Simplicity 2591. Unfortunately it is OOP and therefore almost impossible to find. Such a shame! 




søndag den 2. juni 2013

Leopard øv!

Leopard kjole i den lækreste isoli - koralpink baggrund med brune og sorte leo-detaljer. Stoffet minder vist en del om det, Soft Gallery har brugt til deres forår/sommer kollektion 2013. Jeg har tidligere syet bukser til Wilma i samme stof. De er nu godt forvaskede og godt for små...og det samme er denne kjole desværre - ikke forvasket (slet ikke vasket), men for lille. Øv. Jeg havde det godt nok på fornemmelsen, da jeg syede den færdig igår - men jeg havde ganske enkelt ikke stof til på nogen tænkelig måde at gøre den større. Den passer nok bedre til en pige på ca. 116 cm end en på knapt 125 cm. 

Kjolen sælges for DKK 275 + porto.

I made this dress yesterday. Unfortunately it doesn't fit Wilma, but I couldn't squeeze any more out of my remnant.