mandag den 29. juli 2013

Tie Dye Maxi Dress

Yay for maxikjoler. Her endnu en til moi!! Endnu engang syet efter denne tutorial og blot forlænget til maxi.



onsdag den 24. juli 2013

1000 Traner til mig/1000 Cranes Dress for me

(Dette er et planlagt indlæg. Jeg svarer på evt spørgsmål efter velfortjent ferie)
Ovenpå en omgang Kids Clothes Week gør det godt med lidt mig syning - nogle burde hoste en Me Clothes Week (MCW)!

Min trussel fra forrige indlæg er blevet en realitet - en kjole med traner til mig! Kort 60er agtig kjole syet efter New Look 6145. 

KCW is over and out and it's time for some more me sewing. MCW (Me Clothes Week) - who wants to host that one? A 60s inspired shift dress based on New Look 6145



søndag den 21. juli 2013

KCW Day 7 - Svanesøen/Swanlake Dress

Den afsluttende KCW opgave - og unægteligt Wilmas favorit denne uge - Svanesø kjolen. Modellen har jeg efterhånden syet et utal af gange, hvorfor det er mig en gåde, at jeg har syet denne udgave rigeligt stor til W, men et faktum er det. Men pyt, så er der da lidt, hun kan vokse i.

Swan Lake Dress - Wilma's favorite this KCW even though it's a little too big. Don't know why - I've sewn this model a bunch of times.









lørdag den 20. juli 2013

KCW Day 6 - Mix & Match

Tee, shorts og nederdel.

T-shirten er eget design, det samme gælder verdens nemmeste nederdel mens shortsene er Prefontaine Shorts, som jeg også syede forleden.

Stoffet til tee'en er af samme kvalitet som den maxi kjole, jeg for nyligt syede til undertegnede. Super blødt og lækkert (og en smule gennemsigtigt). Shortsene er syet af Rashida Coleman-Hales fantastiske 1000 Cranes stof i farven indigo (farverne snyder lidt på billederne. Stoffet er mørkeblåt - ikke sort, som det måske synes her). Jeg er ganske betaget af det stof - og har fået overbevist mig selv om, at jeg sagtens kan bære en 60er inspireret kjole i det design! (Selvom min ældste datter siger nay). Stoffet til nederdelen hedder Habitat Birch og er designet af Jay McCarroll - og er vist desværre ikke til at opdrive mere.

Mix & Match outfit for Wilma. Dolman tee (self drafted), super easy skirt and one more pair of Prefontaines. 








fredag den 19. juli 2013

KCW Day 5 - Painted Top

Hvid top med blå farvepletter og neon-koral bindebånd i nakken. Jeg har brugt Geranium mønstret til toppen og blot forlænget overdelen. Ideen til pletterne kommer herfra. Jeg skal så meget svine med maling noget mere.

A painted (Geranium) top for Wilma. Goes very well with her new tulle skirt.








onsdag den 17. juli 2013

Kids Clothes Week Day 3 - Skirt & Top

2 af de hurtige.

En super enkel nederdel - kreeret efter denne devise. Nederdelen har fået tilsat et par lag af tyl. Jeg begik en fejl, da jeg syede nederdelen - ikke den første gang og sikkert heller ikke den sidste gang, jeg laver denne dumme fejl. Jeg får stort set altid klippet foldeelastikken for stor. Jeg glemmer ganske enkelt hvor meget det udvider sig, når det syes fast. Opsprætning - nej tak. I stedet klippede jeg et smallere/kortere stykke elastik (den neon korale), som jeg så fastgjorde på bagsiden af foldeelastikken. Festlig ser min fejl da ud. At den nye elastik så nok skulle have været endnu kortere, er der bare ikke noget at gøre ved!! Ikke flere elastik-lag. Det var også først da foldeelastikken var fastgjort, at jeg fandt på den lille detalje med neon-båndet og læderstjernen. Det ville unægteligt ha' set mere fikst ud om pyntens ender var fastgjort bag foldeelastikken. Actionpics følger.

Toppen. Tja, det var bare en lille hurtig idé, der skulle afprøves. Lille, som i for lille til Wilma forstås...og den skal da bo hos en, som kan passe den. Str. ca. 116. Sælges for DKK 75,- incl. porto. Stoffet er bomuldsvoile. Den har neonkoral bindebånd i nakken, elastik på ryggen og i livet.

Super simple projects. Skirt with tulle and a little (too small) halter top.






tirsdag den 16. juli 2013

Kids Clothes Week Summer Day 2 - Prefontaine Shorts

Jeg er gået i shorts-mode. Idag har Wilma fået et nyt par retro udseende shorts - Prefontaine Shorts. Super fede og velsiddende, specielt hvis man sørger for at stramme elastikken i livet nok, hvilket Wilmas mor ikke fik gjort, inden hun syede den fast til bukserne! Nå, men bukserne blir da på bagen omend lidt lavthængende. Shortsene er hurtige og nemme at sy. We like.

Stoffet er retro fra 70erne.

Prefontaine shorts for Wilma. Made with vintage 70s fabric.









mandag den 15. juli 2013

KCW Summer Day One - Shorts for Bertram

Så kører Kids Clothes Week (KCW) for fulde drøn igen. Denne gang med fokus på sommertøjet. Ikke at der er synderligt brug for sommertøjet på disse kanter idag - koldt og blæsende!

Et par shorts til Bertram syet (som sådan) efter Chris mønsteret. Bukserne er i grå meleret jersey-ish stof og har fået neon-orange stikninger og mørkegrå piping.

KCW Day One. A pair of drop crotch shorts for Bertram. Grey marl jersey with neon orange top stiching and dark grey piping. Sort of based on this pattern











fredag den 12. juli 2013

Girls Style Book - M

Jeg varmer op til KCW (Kids Clothes Week). Varmer op på japansk. For en rum tid siden erhvervede jeg mig den fine, japanske sy-bog 'Girls Style Book' - den engelske udgave vel at mærke. Nu har jeg endelig fået den åbnet og afprøvet. Wilmas nye bluse/top er model M i bogen. Nem, uden lynlås (info til de lynlåsforskrækkede) og ret nuttet. Og rummelig. Meget rummelig. Wilma, 6 år og 4 mdr. og 125 cm høj er i en str. 6! Normalt ville jeg vælge at sy en str. 8, men jeg havde researchet mig frem til, at modellerne i bogen er store i str. Oh yeah. Så heldigvis valgte jeg kun en str. 6.

Om jeg vil sy den igen. Tjo, måske. Jeg kan se den for mig i en lækker voile udgave...

Der er fine illustrationer i bogen - også af arbejdsgangen ved de enkelte modeller.

Leo stoffet er en billig metervare fra Rema1000. Bærestykket alm. bomuld og flæseærmerne i blød tyl.

My first attempt with a Japanese sewing book. Girls Style Book model M. 


 
 


tirsdag den 9. juli 2013

Maxi Mig

Voila - 'den nemme kjole' i maxi udgave. Skulle jeg måske snart finde på et mere originalt navn til kjolen? Syet i lækker blød meleret jersey. Fin både med og uden stilletter og bælte.





...og så har jeg lige erhvervet mig disse fede Pieces sandaler, som nærmest er selvskrevne til den her kjole - men desværre er de for brede til min fesne vrist.

Skulle der være en knapt så fesen-fodet str. 40 dame derude i blogsfæren, som brænder for sådan et par leoparder, så gi' lyd.



Me and my new maxi dress - based on this tutorial


søndag den 7. juli 2013

Wilma & Mor

...ærgerligt at jeg ikke har nok af dette stof til et par drenge skjorter (Selvom drengene med sikkerhed er glade for, at der ikke er nok!) Og skal vi være ærlige, så ser det vist også ud som om at det er moren, der morer sig mest her...

Wilmas kjole er baseret på Geranium mønstret og min er syet efter Simplicity 1652

Me and mini-me.


Wilma's dress is based on the Geranium pattern and mine is a version of Simplicity 1652. Upcycling from vintage duvet covers to dresses.





torsdag den 4. juli 2013

Neon & Grå

Vi skal snart til fødselsdag hos fætter Artur. Han får blandt andet disse bukser i gave. Og førend nogle begynder at spekulere i uforholdsmæssige korte ben - eller abnormt lang overkrop vil jeg skynde mig at sige, at blusen er 7 årige Bertrams og bukserne er til nyslået 4 årig. Synes bare den var så fin hertil. Arturs mor må selv købe blusen i str. Artur hos Zara

I've just made these pants as a present for my now 4 year old nephew, Artur.



When We Were Young Series

Idag gæsteblogger jeg hos australske Suz fra Sewpony. Suz har inviteret bloggere fra hele verden til at deltage i sin When We Were Young serie, som i al sin enkelhed går ud på at kreere et outfit til dit afkom inspireret af tøjet fra 'de gode gamle dage, da mor var dreng'.


Jeg har syet en kjole til Wilma inspireret af kjolerne, som min lillesøster og jeg her bærer. Prøv lige at se den lillesøster. Hvem har ikke lyst til at bide i de kinder??!!


Vores mor var en fabelagtig syerske, og Sidse og jeg har haft utallige matchende outfits. Et lille udpluk kan ses herunder.




Jeg har fundet en helt ny inspirationskilde i mine gamle fotoalbums! Ih, hvor var det meget lækkert tøj i omløb i slut 70erne/start 80erne.

Wilmas kjole er baseret på det fantastiske Geranium mønster. Det er første gang jeg prøver kræfter med de nuttede flæseærmer. Jeg har forlænget den øverste del af kjolen, sat en lille lynlås bag på og elastik i taljen.

Tusind tak for sparket og invitation, søde Suz.









,,,og så morens matchende kjole.


Today I'm guest blogging over at Sewpony. Suz is hosting the most fantastic When We Were Young series. There you'll find the English version of this post. Thank you so much for inviting me, Suz - it's been so much fun!