mandag den 11. august 2014

Næsten som et maleri // Almost a painting

'Som ramt af lynet, hver gang det kigger på mig'!

Jo, man kan godt forelske sig hovedkulds i stof. Det var nøjagtigt hvad der skete, da jeg så disse smukke blomster. Også selvom jeg kort tid forinden havde proklameret overfor min mand, at jeg altså ikke var til lilla. (Kan ikke lige huske, hvad det handlede om) Men, i hvert tilfælde fik jeg fortalt ham, at jeg var pænt lilla mættet. Faktisk overmæt. Hold nu kæft vi svømmede i lilla for 4-6 år siden. Man har som bekendt et standpunkt, til man ta'r et nyt! Lilla, du er sgu meget sød. Især når du leger med blå (som jeg elsker), sort (som jeg elsker lige så højt), beige (som jeg, tja, er ret indifferent omkring), brun (som af og til er okay) og fløde (som jeg på alle tænkelige måder har et fint forhold til - pisket, ren, som farve - you name it). Det her er stof er altså bare en lækker cocktail, hvis I spørger mig!

Til noget pænt stof skal man bruge et pænt mønster. Emery, hun er pæn! Så for 3. gang inden for få måneder har jeg syet mig en Emery.

Første udgave var hende her - dernæst hende og nu maleriet her.

Denne udgave er et godt eksempel på, hvor forskellige kjoler syet efter samme mønster og størrelse, kan ende med at blive.

Hvor de 2 første er syet af bomuldsstof uden noget former for stræk, er denne syet af en bomuldssatin med lidt stræk og er noget mere rummelig end dens 2 søstre. Og nej, det er ikke fordi jeg har tabt mig over sommeren. Jeg elsker normalt min LCHF livsstil, men sommeren over har det vist mere været HCHF. Pænt lækkert.

Faktisk er den kjole her nok lige i det største til mig, men pyt, jeg elsker den alligevel og den strammer ingen steder!

Jeg har lavet en lille smule om på mønstret. Forkortet ærmerne, sænket skuldersømmen en smule (det har jeg også gjort ved de foregående, jeg har bare aldrig nævnt det.), forlænget skørtet og gjort det en smule smallere. Simple ændringer.

Stoffet købte jeg i først omgang hos Minerva Crafts (ja, jeg sagde første omgang), og dernæst her. Da jeg fandt det på bud sidstnævnte sted, var jeg simpelthen nødt til at hamstre lidt. Så kan jeg altid sy mig en kjole mere. 2 kjoler i dette print er ikke for meget! 

Another Emery dress. The third one in 3 months. Some would call it an obsession!! I freakin' love this pattern.

This time I've used a beautiful floral cotton sateen with a little stretch. It's funny how 'a little stretch' can change the fit so much. This version is much more loose fitting than the first two dresses I made. Especially at the waist area. And no, I absolutely haven't lost weight this summer! I could easily have gone down a size with this fabric. 

I've done minor changes to the pattern. I lengthened this skirt 10-15 cm and took a little of the width. I lowered the shoulder seams a little - which I also did with my previous versions, I just haven't mentioned it before. And, I've shortened the sleeves. 

I have thought about taking it an a bit at the sides - but nah, it's too comfy this way. I found the fabric at Minvera Crafts but this colorway seems to be out of stock now. You can also find it here - on sale!!! And yes, I couldn't resist this offer and bought more. This is fabric is simply too gorgeous!
21 kommentarer:

 1. Looking fabulous :) very summery. And, of course, I love the print.

  SvarSlet
 2. Smuk smuk kjole - som altid.
  Kh Maria (min-mors-mirakler)

  SvarSlet
 3. Den er jo alt for skøn!! Det stof der..... Suk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Cecilie. Jeg overvejer også allerede hvad jeg skal lave at de resterende 2 meter, jeg har liggende :-)

   Slet
 4. Den klæder dig utrolig godt - og rigtig smukke farver!

  SvarSlet
 5. Det stof kunne også godt springe efter mig i butikken. Det er en virkelig skøn kjole!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg garanterer at det stof er endnu mere lækker live, Line :-)

   Slet
 6. Supersød kjole til dig:)

  SvarSlet
 7. Nydelig stoff og superfin modell til deg!

  SvarSlet
 8. Ups- enten ligger min kommentar og afventer din godkendelse eller også er den forsvundet i cyberspace! Prøver igen.
  Har forelsket mig i de skønne kjoler du syer og har fundet fantastisk stof og det er endda på tilbud. Men nu kan kjolemønstret ikke købes før 5. september, så jeg aner ikke, hvor meget stof jeg skal købe. Tør ikke løbe an på, at stofs stadig er på tilbud om en uge - så derfor håber jeg du kan hjælpe - tænker vi er ca. samme str. du og jeg. Hvor meget stof skal jeg købe til Emery kjolen? På forhånd tak - mange hilsner Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kommer selvfølgelig an på stoffets bredde og om der er et mønster i stoffet, der kræver ekstra - men ellers vil jeg sige omkring 3 meter. Så er du dækket ind :-)

   Slet
 9. Tak, Trine. Fik jo bestilt i en fart! Det flotte stof fra Japan, du også har syet i: Mountain views. Og fik desværre kun bestilt 2,5 m. Men jeg vil også gerne have en mere slim model, hvis jeg kan finde det. Er vild med Emerys udskæring og ærmer - ja, faktisk hele modellen, men skørt med vidde er bare ikke mig. Så fra livet, hvor den er skåret og ned skal den være mere slim. Er du bekendt med en model eller skal jeg købe Emery og kreere derud fra? Og hold nu op, hvor stoffet er betagende smukt!

  SvarSlet