onsdag den 13. januar 2010

Bertram - 4 år høj...

Igår, 12. januar., blev min yngste dreng, Bertram 4 år. Af blandt anden den skønne årsag havde jeg valgt at ta' en afspadseringsdag. En anden årsag var, at manden i huset var nødsaget til at køre til Holland i embeds medfør igår - øv bøv - og så på Bette B's fødselsdag...., så jeg måtte jo agere såvel mor som far (og får denne ære de næste par dage).

Dagen igår var godt booket op; efter aflevering af Bertram i børnehave iført giftigt udseende mini-cupcakes og flødeboller, skulle jeg til indskolings-tamtam hos skolesundhedsplejersken med Albert kl. 8 (og vi kom selvfølgelig for sent, for jeg har skisme da glemt, hvilket overblik og 'falden i hak' der skal til for at få 4 stk. afkom og 1 stk. rimelig præsentabel mor ud ad døren kl. lidt i 8 om morgenen... (det plejer jo at være Ronnis opgave at aflevere i hvert til fælde et udpluk af flokken). Kl. 7 over 8 stod vi prustende i døren hos lidet tålmodig sp (men, selvfølgelig - hun har en tidsplan at holde) - og for at føje spot til skade, så medbragte vi også 1 stk. knapt 3 årig lillesøster (- hun går i dagpleje hos mig, og jeg havde da ikke tænkt på at hun evt. skulle ha' været i gæstepleje en times tid...hun plejer jo altid bare at blive hjemme, når jeg har en fridag....)

Nå, Albert hoppede, lyttede, spillede og byggede sig gennem den næste halve time alt i mens jeg forsøgte at aflede Wilma Pilfinger, der var meget interesseret i såvel brochurer som SP'ens 'lad os se om du kan høre det her bip eller ej-maskine'. Sp'ens dom: Et stk. sundt, velnæret dreng på 6 år og 3 mdr. - 130 cm høj, glad for mad, søskende, skole og playstation...knapt så pjattet med sportslige, grovmotoriske udfoldelser....

Det lyder unægteligt velkendt - kommer det fra kvinden, som i en alder af ca. 17 blev lokket på en cykel til en eller anden klassefest til de øvrige deltageres store fornøjelse...det harmonerer bare ikke - man kunne lige så godt bede en giraf om at cykle...og den ville se mere graciøs ud.

Albert kan nu godt cykle - han var en ørn på sin løbecykel i en alder af 2-3 år og cyklede fint uden støttehjul inden han blev 4, som jeg husker det...men boldspil, alm. gymnastik og så'n...det er ikke lige Albert (og mor).

Jeg kommer fra en sportsgal familie - vil tro at nogle af mine første ord har været 'Glory, Glory Man. United' - og min søster har altid været et narturtalent udi sportens verden...kunne jeg så ha' arvet bare lidt af mine forældres sportstalent, bare lidt...det kunne godt ha' været mere ligeligt fordelt mellem lillesøster og mig - men nej, hun fik det hele....og på en skala fra 1-10 ligger jeg på ca. minus 3 når det kommer til talent for sport. Jeg forsøgte da også som barn, det gjorde jeg da - men, selvom min fodboldtræner-far gjorde alt for at skjule det, kunne jeg da godt se, hvilken smertefuld oplevelse det var for ham, at sende mig på banen - det var jo et spørgsmål om at finde mig den plads, hvor jeg kunne forvolde mindst skade på det øvrige spil...vi havde i min barndomsby et fantastisk pige fodboldhold, der vandt pokal efter pokal...og mon ikke jeg skal ha' noget af æren for det, for jeg er sikker på at holdet for alvor fandt vinderkursen, efter jeg i samråd med mine forældre nåede til den konklusion, at discodans nok var mere mig...:-)

- tror måske dans kunne være en mulighed for Albert, 'cause that boy can shake some ass'...

Bertram, derimod, er gjort af et helt andet (fremmed) stof...af såvel sind som udseende skiller han sig ud fra resten af flokken. Han er min Bette B - af bygning er han ikke så 'robust' som resten af vores børn...ikke at han er klejn - han er nok bare mere almindelig...:-). Af sind har han 'lidt mere kant' - det var den milde version...:-) Næste punkt på gårsdagens dagsorden var Bertrams 4 års us. 'Hej læge, kan du se at jeg er lige præcis 4 år høj idag' - og det ku' vores søde læge sagtens se. Bertram 4 år (104,5 cm høj og 16,7 kg tung - det var så cirka de tal, det tronede frem til Alberts 3 års us) - så ja, Bertram skiller sig ud...- og han har krudt i røven...kors hvor har han krudt i røven - og røv i munden, so to speak....han er børnehavedreng med stort B - og yndlingsordene er lort, fis, prut etc. (en fase, der for de store søskende tog ca. 2 mdr, har nu for Bertram varet 1 år - og der er ingen udsigt til at det løjer af lige foreløbigt)....og han går gladeligt på sit værelse og smider om sig med yndlingsordene, når det bli'r for meget for det mødrene ophavs sarte ører - hellere det end at klappe i...håber dælme han vokser fra det snart....jeg glæder mig til at Mariehønen igen hedder Evigglad og ikke Eviglort...(trist navn, egentlig...:-) - men, I guder hvor jeg dog elsker den dreng og hans umiddelbarhed.

''Du er min yndlingsmor'' -
''Du er også min yndlingsBertram''....
''Var det lige sådan her, du ønskede jeg skulle se ud - med sådan et lille rundt hoved her, hva mor''??

Hvad kan man sige til det end - ja Bertram, du er lige som jeg ønskede og drømte min lille, smukke Bertram skulle se ud...
...søskende, der nyder brormands fødselsdag - resten af gårsdagen stod i hyggens tegn (og sluttede med aftensmad på McD).

12 kommentarer:

 1. Hej Trine - Stort tillykke med Bertram. Herlig fortælling og jeg sidder og nikker til flere af punkterne. Især det med at få børnene ud af døren om morgenen og børn der har røv i munden :-) Emil og Sara snakker virkelig også som nogle havnearbejdere så vi bare er færdige af grin. Kh. Mette

  SvarSlet
 2. Åh Gud, det er trods alt en eller anden form for trøst, at jeg ikke er alene om at ha' et røv-monster...:-)

  SvarSlet
 3. Stort tillykke med din lille smukke Bertram!

  Åh, det dejlige ord LORT. Jeg har også to drenge, der nu i laaaang tid har syntes det er det sjoveste ord i verden.....sammen med lort's fætre tissemand og prut.

  Eviglort - den måtte jeg nu grine af ;o)

  Kh Ulla.

  SvarSlet
 4. Muahahaha - havde lige glemt Fætter Tissemand...yup, yup - jeg har hørt en version af Lille Peter Edderkop, hvor samtlige ord var erstattet med Tissemand...

  ''Tisse, tisse, tissemand, tisse, tisse maa-and...''

  kram

  SvarSlet
 5. Hi hi - herlig beretning :-) Hjertelig tillykke med din smukke Bertram - og egentlig bare tillykke med dine smukke unger. De ser - og lyder som en skøn børnefolk :-)
  Kh Tina
  Ps: Min søn på 6 år og 3 mdr har stadig "røv i munden" :-))

  SvarSlet
 6. Tilykke med din Bertram..

  Et dejligt indlæg. Sidder stadig og smågriner.
  Min søn Thøger på 8 år syntes altsår stadig at de ord er de fedeste. Så du har måske stadig 4 år to go.
  kh gitte

  SvarSlet
 7. Skønne børn du har, og dejligt indlæg :o)
  Kh Birthe

  SvarSlet
 8. Tillykke med Bertram. Han lyder som en skøn unge:)

  Vi er så småt ved at være ovre den der fase med røv i munden;), men vi har også 'kun' piger. Måske synes drenge bare, at den slags skøæøøøøøøne ord er lidt sjovere end piger gør? Du har jo begge dele, så du må vide det:)

  Kh, Lis

  SvarSlet
 9. Tillykke med din skønne, sjove, smukke dreng.

  SvarSlet
 10. Skønt indlæg.
  Tillykke med ham.
  Vores Gustav er lige fyldt 3 og har rigtig mange lorte-ord i munden. Jeg kan bare ikke lade være med at grine når han går stille rundt på sit værelse og siger "for helved mor, for helved mor", hvis der er noget han ikke er tilfreds med i sin leg...
  Du har hermed endnu en fast læser!
  Kh. Malene

  SvarSlet
 11. Forsinket tillykke med Bertram.. hvor er alle børnene dine bare smukke og skønne også med krøl ;) Haha.. det er bare så svært at holde grinet væk når de laver sange eller ordene bare vælter ud af munden..

  SvarSlet
 12. Hej hej
  du har ett award att hämta hos mig:)
  kram

  SvarSlet