lørdag den 10. juli 2010

Herlige Helsingborg....

Forrige weekend var dedikeret de blå-gule på den anden side af sundet - Helsingborg var målet for vores tidlige mini-sommerferie.

Når vi ta'r på tur er det normalt i 2 biler; hverken min gamle Skoda eller Ronnis lille tøse-Peugeot kan rumme os alle 6, men denne gang valgte vi en helt anden løsning - DSB...og hvilken fornøjelse det var bare at kunne læne sig tilbage og nyde turen uden at skulle være opmærksom på andet end sine børn :-).


Togturen i sig selv var en oplevelse for ungerne - og en udfordring - 4-5 timer i sådan en vogn kan godt virke som en evighed for sådan en sæk lopper....så var det godt at man(d) havde medbragt en bærpar pc'er, så ungerne kunne pacificeres med en tegnefilm indimellem. Men, i guder hvor er det nemt - en tur over først et lille og så et lidt større bælt - så ender man i Helsingør, og 20 min. senere i Helsingborg....og max 5 minutters gang fra færgelejet fandt vi så vores hyggelige, lille Hotell Kärnan - hvor en skøn mini-suite ventede os...og så tog vi hul på en begivenhedsrig weekend.

Turen her fik vi tilbudt af Tourism in Skåne, som har til formål at markedsføre Skåne ift såvel svenske som udenlandske turister. Man er for nyligt begyndt at fokusere mere på at tiltrække børnefamilie og i den forbindelse er vi og 7 andre børnefamilier blevet inviteret til forskellige destinationer i Skåne for at teste hvordan disse fungerer ift danske børnefamilier....og vi trak så Helsingborg-loddet :-)....I kan læse mere om ideen og de andre danske test-familier lige her

På hotellet fik vi udleveret Sommerkulturkortet, som gav fri adgang til forskellige seværdigheder i Helsingborg.

Den første, vi kastede os over var Kärnan...eller vi besteg Kärnan - det gamle middelaldertårn midt i byen. Der er en prægtig udsigt over Øresund der 35 meter oppe. Kärnan indbyder til spontan historiefortælling - og vi havde et bud på hvor både riddere, drager, prinsesser og kanoner havde til huse i gamle dage :-) Adskillige trapper og et par drageslagtninger senere gik vi på opdagelse i Helsingborgs smukke centrum. Vejret var skønt, så vi slentrede bare rundt og nød det hele - afbrudt af en tur på fin, stor legeplads....

 ....og så 'hjem' på hotellet og slappe af til lidt VM-bold :-)

Lørdag besøgte vi Fredriksdal, som er et af Sveriges største frilands- og havemuseer med havehistorie, herregårdsmiljø, almuekultur og gamle håndværk. På de i alt 360000 kvadratmeter kan man opleve en lang række havetyper samt marker, enge og naturtyper, der er typiske for forskellige dele af Skåne. Fredriksdal er i særdeleshed kendt for sit Rosarie - en af de smukkeste rosensamlinger i Sverige....og rent faktisk trådte vi lige ind i den årlige rose-fest, som blandt andet bød på guidede rose-ture....en af disse ture var guidet af skuespilleren Krister Henriksson - blandt os, der elsker svensk krimi, bedre kendt som Wallander....hurtig som en ninja fangede jeg lige den roseinteresserede kriminalkommisær med min linse :-) Vi tilbragte adskillige timer på Fredriksdal med vores morsomme audio-guide i ørerne og nåede først tilbage til hotellet til en tiltrængt slapper sidst på eftermiddagen.

Resten af dagen bød på hygge og vandring langs den imponerende havnepromenade. Sikke en stemning - en smeltedigel af folk der grillede, solbadede, legede og bare nød livet og den skånske sommer - helt forrygende.

Søndag sov vi længe - hvorefter vi nød den overdådige morgenbuffet på hotellet. Vi nåede kun halvdelen af de planlagte udflugter - men vi har absolut planer om at re-visitte Skåne, så vi også kan besøge Sofiero Slot og Slotspark, der i år er blevet udnævnt til Europas smukkeste park.

Vi nåede heller ikke ind på Dunkers Kulturhus, der blev indviet i 2002, og som blandt andet rummer et nyt, meget flot bymuseum, et kunstmuseum med skiftende udstillinger, teaterscene, en koncertsal med 360 pladser, Helsingborgs musikskole, café, butik, m.v.
Til børnenes store fornøjelse nåede vi dog at besøge den indbydende lyserøde og mintfarvede oase Pistachia- en appetitlig butik fyldt til randen med is, slik, nødder, friskpresset juice, kager - you name it....oooooh, det var lækkert.....

Vi havde den mest fantastiske weekend i smukke, skønne Helsingborg - det er så afgjort ikke sidste gang vi har indtaget en mjukglass der :-)

3 kommentarer:

 1. Det ser rigtig dejligt ud.
  Helsingborg er en smuk by!

  Skønne billeder af dig og din familie. Herlig stor børneflok :-)

  SvarSlet
 2. Vilka härliga bilder! Hoppas ni hade trevlig Sverigesemester :)

  SvarSlet
 3. Sikke vidunderlige billeder og en skøn, misundelsesværdig historie :o). Vi har alleredeplanlsgt sommerferie hos de blå-gule i 2011.

  SvarSlet