onsdag den 18. september 2013

Sewing for Kindergarten

Dagens indlæg er en del af serien 'Sewing for Kindergarten'. Serien er hosted af bloggen Sewing Like Mad - og selvom bloggen er amerikansk, er hovedet bag, Mie, ganske dansk. Hun har boet i North Carolina med sin britiske husbond de seneste 5 år. Den kvinde er dygtigt. Virkelig dygtig. Der er ingen snyde-syning her (som hos visse andre - host). Mie ka' sit kram - og er uddannet inden for faget!

Mie har inviteret undertegnede og en masse andre bloggere med børn i børnehaveklasse/kindergarten alderen til at deltage i serien, som i al sin enkelhed går ud på at kreere lidt lækkert til vores nyligt klækkede skolebørn.

Mie og jeg har forøvrigt mere end passionen for syning til fælles - vi er begge Wilma-mødre :-)

Til min Wilma har jeg syet den nye Sally buksedragt fra Stof2000. Jeg har i hvert fald taget udgangspunkt i det mønster.

Jeg kan ikke rigtig forlige mig med, at Sally dragten skal lukkes i nakken/ryggen. Wilma går nødigt på toilet førend det er lige op over - og på det tidspunkt er hendes finmotorik formodentlig sat helt ud af spillet, så at stå og fumle med en lynlås/knap i nakken, samtidig med at der skal krydses ben og holdes inde - det holder ikke!! Jeg har derfor flyttet lynlåsen foran på dragten. Ideen er helt fin - dog skal jeg lige ha' justeret lidt ved sømrum og andet næste gang, jeg syer hende en dragt. Jeg har vist syet efter en str. 120, kan jeg nu læse mig frem til (efter Stof2000 har ændret deres størrelsesangivelse på hjemmesiden). Jeg har forlænget den lidt i benene - men i det øverste stykke passer den fint. Jeg har sat elastik i dragten i stedet for bindebånd.
HUN ELSKER DEN!! Leopard, sølvglimmer og en dragt, der minder om storesøsterens - så kan en 0. klasse pige vist ikke ønske sig mere.

Stoffet er fra Stofdepotet (som indtil for nyligt hed Stofdillen) - men det er fortsat Rikke, der pusher de fede stoffer.

My contribution to the 'Sewing for Kindergarten' series hosted by Sewing Like Mad. The very talented Mie, who is the blogger behind, is Danish just like me.

In Denmark a child (usually) starts school the year he or she turns 6, which means that this year it's all children born the year 2007. Kindergarten is called 0. class here. The school year (usually) starts mid August and ends late June - this goes for every class from 0-9th. Wilma is attending a public school - the same school as her brothers. 

Beeing born in March Wilma is one of the oldest in her class. The youngest in her class turns 6 on New Years Eve.

I've made her a leopard printed jumpsuit and she loves it. It's almost similar to the one I made her 15 year old sister a couple of weeks ago (and wearing a jumpsuit similar to the one your teen sister has is pretty cool when you're 6½).

The jumpsuit is based on the Sally Pattern from the Danish fabric/pattern company Stof2000. I've made a few changes to the pattern. I've moved the zipper from the back to the front making it easier for Wilma to wear. 

Thank you so much for inviting me, sweet Mie.


8 kommentarer:

 1. Hvor er den bare fin. Glæder mig til min lille pige, bliver toilet sikker nok til at klare sådanne outfit selv.

  SvarSlet
 2. Den er bare cool!
  Lækre - og heldige - Wilma :).

  SvarSlet
 3. Det er da blevet super godt med lynlåsen foran, tror jeg stjæler ide´en til min pige på 4, som selvfølgelig også skal have en :)

  SvarSlet
 4. Saaaaaaaaaaaaaaaa LAEKKER altsaa!! Baade Wilma og dragten ;-) Tusind tak for de paene ord og tak for at du ville vaere med!!

  SvarSlet
 5. Den er super fed!! God idé med lynlåsen foran, jeg har selv tænkt at jeg skulle have det mønster og sy til min datter, men hun er 3 og ja jeg havde selvfølgelig ikke lige tænkt på det med toilet-situationen...så det må jeg vist lige overveje :)
  KH Lena

  SvarSlet
 6. Igen har du fået kreeret noget fedt tøj. Fatter ikke hvor du har alt den tid fra :-)

  SvarSlet
 7. Wow, hvor er hun bare lækker din søde datter, sikke noget fint tøj:)

  SvarSlet
 8. Hvor er hun bare fin, og rigtig god til "modeljobbet" ;)

  SvarSlet